אשדוד מדריך למטיילים

קולינריה ובילויים | אשדוד 158 קולינריה בראשית היה ים, ונמל, ודגים. שניים-שלושה מוסדות אוכל אשדודים שנפתחו והצליחו בראשית היה ים, ונמל, ודגים. שניים–שלושה מוסדות אוכל אשדודים שנפתחו והצליחו, והיו הפנים הקולינריות של אשדוד. אחר כך הייתה עלייה מרוסיה. ומאוקראינה. וממולדבה. ומגאורגיה. אחר כך, ובין לבין, הגיעו העולים מאתיופיה, ומשאר קהילות תבל. בהמשך נהייתה עדנה לאוכל המרוקאי, והתימני, והתוניסאי; המאכלים הטורקיים והפרסיים חזרו לעורר סקרנות; וגברה ההתעניינות במטבח הסיני, ובמטבח התאילנדי, ובזה ההודי. אחר כך הגיעו לערי החוף הישראליות הרבה צרפתים, ופה ושם גם הולנדים ודוברי ספרדית, וכולם הרי אהבו כבר מזמן פסטות איטלקיות, נאצ'וס מקסיקאיים ובלינצ'ס הונגרי. ואז, מרוב עליות, נהייתה העיר אשדוד לקיבוץ גלויות. בין לבין היו המון חלומות ילדוּת להרבה אנשים טובים וחרוצים, וגדל דור חדש בעיר של צעירים חסרי מנוח, ושוב הים הזה, עם החופים והגלים ובעיקר הדגים הטריים, שעורר השראה והצית את היצירתיות. וככה, עם קצת עידוד עירוני ותנופת י נלהב - קרמו להם אט–אט החלומות עור וגידים, ִ בנייה ופיתוח, ועם הרבה מרץ יזמ והרחיבו את רפרטואר ההסעדה המקומי, ונהיו לזירה אטרקטיבית שמספקת מענה מקומי מושלם לחך של תושבי העיר, ומוקד עלייה לרגל של קהל סועדים ובליינים מכל קצוות הארץ (ומעוד כמה גלויות), עד שכבר אי אפשר שלא להתפעל מהאוצר הגסטרונומי שקם כאן לתפארת העיר אשדוד ולקרוא לו סצנה קולינרית משובחת. סצנה קולינרית אשדודית, שלא מביישת את האחיות הגדולות בארץ ובעולם. סצנה קולינרית פירושה התרחשות פעילה בענף האוכל ובתחום אמנות הבישול. סצנה קולינרית משמעה שמקום הופך למוקד עניין עבור חובבי אוכל טוב ועבור בעלי מקצוע העוסקים באוכל, בישול והסעדה. סצנה קולינרית היא אירוע גסטרונומי מדוּבּר שמעיד על חיים שוקקים בעיר. כי בהיותו צורך קיומי בסיסי - הרי שהמזון מעיד על חיים, ומשום כך מזון שמתפתח לאירוע–אוכל בעיר - מעיד על הנעת גלגלי התסיסה התרבותית, החברתית והכלכלית שלה. הסצנה הקולינרית האשדודית מתבטאת ברב תרבותיות. היא פסיפס של טעמים מכל קצוות תבל; היא קיבוץ גלויות גסטרונומי, שבּוֹ טבחי כל העולם התאחדו

RkJQdWJsaXNoZXIy NTc3NzU=