אשדוד מדריך למטיילים

קולינריה 159 לבנות ולהיבנות בעיר. היא תמהיל מנצח של שלל טעמים וריחות וצבעים ושפות, שכולם דרים בכפיפה אחת על קרקע פורייה אחת הנושקת לים. בסצנה הקולינרית האשדודית גר חצ'פורי גאורגי עם פלאפל תימני, ופאד תאי תאילנדי עם פולנטה מקסיקאית ירבץ. הסצנה הקולינרית האשדודית היא החלום של מה - חלום ִ אותה ילדה אתיופית שבישלה לכל משפחתה מאז שהתייתמה מא ם ֵ י הא ֵ שהיה למציאוּת כשפתחה שנים לאחר מכן מסעדה בעיר עם מטעמ ולזכרה. הסצנה הקולינרית האשדודית היא החלום של ארבעה חברים צעירים הגה בעת שחלקוּ חדר בעיירת גולשים מקסיקאית - חלום שהתממש עם ֶ שנ הקמת המסעדה המשותפת שלהם. הסצנה הקולינרית האשדודית היא החברוּת המיוחדת שנרקמה בין משפחה סינית ומשפחה ישראלית, שהביאה לייסודה של מסעדה סינית בעיר; היא האהבה הייחודית בין תאילנדית וישראלי, שמתבטאת במאכלים התאילנדיים שמציעים השניים בחלום המסעדה שהגשימו יחד; היא חלומו של הילד שאכל רק את מאכלי הפנימייה בברזיל, וכשעלה לארץ החליט שמעתה יהיה אדון לעצמו ולבישול האוכל שלו ושל יקיריו. טוו בקצווֹת שונים של הגלובוס, הוגשמו ִ כל החלומות האלה, ועוד הרבה אחרים, שנ כאן, באשדוד הקטנה שבישראל הקטנה, בזכוּת יוזמה מבורכת, נחישות, השקעה, חריצות, אמונה והמון אהבה. אהבת האוכל, אהבת הבישול, אהבת התרבות, אהבת תרבות האוכל. ואהבת אנשים, שמקבלים בהנאה את מה שהחולמים יודעים כל כך טוב לתת. כל החלומות האלה והגשמתם - הם פרי ידיהם ועמלם של אותם יזמים ובשלנים ואופים ושפים וטבחים וקונדיטורים וייננים ודייגים וצולים ומקפיצים וקוסמי–אוכל ורוקחי–מעדנים ואמני–מטעמים תושבי העיר, שלא ויתרו על הגשמת מה שנראה לא פעם דמיוני בלבד; של אותם אלה שמקרינים מאהבת האוכל שלהם על אהבת האוכל של לקוחותיהם–סועדיהם. כל אלה הם– הם המרכיבים של סצנת הקולינריה האשדודית - החומרים האנושיים שחוברים זה לזה יחדיו, והם מעורבבים ובחושים היטב, ומתובלים במידה (עם תיקון לפי הטעם), ומתבשלים על אש גבוהה עם הרבה חום, תשוקה ואהבה, עד להזהבה. וכתוצרת מוזהבת הם אלה שעושים יום–יום את אשדוד למה שהיא, לעיר רב תרבותית צומחת ותוססת, אוכלת ושותה, מבשלת ומסעידה, מבלה ומארחת; לעיר חוף אטרקטיבית של טעמים מהבילים וריחות צלייה, עיר ישראלית מקבצת גלויות המרושתת בהיצע מרשים של מסעדות ושפים וברים ודיינרים ומאפיות וקונדיטוריות ופאבים ופלאפליות וגלידריות וקיוסקים וצ'יפסיות ומעדניות וקייטרינג ובשלנים ואופים למכביר, כזו הראויה לכינוי "עיר הקולינריה". ועוד איך. לפרטים נוספים על מסעדות באשדוד ראו את ספרינו ״אשדוד: עיר וכן בלשכת www.shichor.co.il ש ל טעמים״, באתר האינטרנט שלנו visitashdod2@ashdod.muni.il התיירות של אשדוד בדוא״ל

RkJQdWJsaXNoZXIy NTc3NzU=