אשדוד מדריך למטיילים
קולינריה 163 החברים יחיאל זינו וערן ז'נו, תושבי אשדוד, חזרו אל העיר מהטיול הגדול שערכו מיד אחרי השחרור מהצבא, והבינו שמשהו חסר בה. מסעדת דגים כשרה. לערן יש משפחה שבבעלותה חנות דגים ("האחים ז'נו דגים"), וליחיאל יש יכולות ניהול מולדות גם אם לא נרשם לו עבר ניהולי בפועל, וגם יכולות טבעיות ועל–טבעיות של שף אף שלא קיבל תוכנית טלוויזיה משלו. היה להם ברור שתחום ההסעדה תובעני מאוד, אבל זה לא הרתיע אותם בדרך להפיכת החלום שלהם למסעדת דגים ממשית, חיה ותוססת. וכשרה, כמובן. הם התחילו בקטן - בילו שעות רבות בחנות הדגים המשפחתית של ערן, למדו את העבודה, סקרו את השוק, שאבו השראה. הם דמיינו בתחילה מסעדה קטנה, שמגישה אוכל כשר וטרי, תפריט לא גרנדיוזי, התבססות על הסחורה של "האחים ז'נו דגים". אבל לעסק שלהם היו תוכניות משלו. וכך גם ללקוחות המרוצים. בזכות חריצות והשקעה, אי כניעה לתבניות המסורתיות של דג על הגריל או דג מטוגן, פנייה למנות מקוריות ולמגוון רחב של דגים טריים מהדגה היומית, תיבול בסוד ההצלחה הקטן שלהם - מלח ביתי בייצור עצמי במקום מלח ים, הבנה באוכל ובעיצוב מקום נעים ויפה, ובעיקר הודות לאהבה גדולה ורצון לתת – גדלה פסקדו שלהם ונהייתה למסעדה משמעותית הרבה מעבר למה שדמיינו וחלמו. היא נהייתה למוסד; למובילה, ולא למשכפלת מנות. היום כבר יכולים שני החברים הבעלים להתגאות בכך שהמסעדה שלהם, שפירוש שמה בספרדית - "דגים", נחשבת ומוערכת גם הרבה מעבר לתחומי אשדוד; שפוליטיקאים וסלבס מקומיים וארציים מתארחים בה דרך קבע; ושהיא זוכה לשלל ביקורות אוהדות ודירוגים מחמיאים מהשפים המובילים בארץ. 08-8523063 1/12 מרטין בובר ;24:00-12:00 ,׳ א'–ה שבת - שעה אחרי צאת השבת עד חצות
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTc3NzU=