אשדוד מדריך למטיילים

קולינריה 165 הם כבר באמת חשבו שראו הכל, אבל אחרי רגע של אלם והלם התעשתו והודו: יצירת אמנות מתוקה כזו - אפילו בתל אביב ספק אם ימצאו. רגע נוסף לאחר מכן הם כבר מצאו את עצמם ביחסי קרבה אישיים עם מוס שוקולד לבן משולב בברולה אספרסו וטופי שוקולד, פחזניות במילוי קרם מוסלין, פאי תות שדה וופל בלגי פריך עם כדור גלידה בקצה. פלא שבחלוף שני רגעים נוספים הם ביטלו את כרטיס הטיסה שלהם לפריז? קפה ליון היא רשת בתי קפה ברוח צרפתית שמונה ארבעה סניפים, שלושה מהם באשדוד והרביעי ביבנה. בעלי הרשת, היזמים האשדודים שמשון איטח ויניב טל, הקימו אותה כממשיכת דרכה הדינמית והצעירה של האחות המיתולוגית מסעדת לה ליונז, שייסדו . כבר אז, לפני למעלה משני עשוים, 1996– ב ביקשו איטח וטל לרגש בנוסח צרפתי. בליון, רשת בתי הקפה שלהם הקרויה על שם העיר ליון הנחשבת לבירת הקולינריה הצרפתית, הם הגדילו והרחיבו וחידשו והחיו, וגייסו כמנצחת על אגף הקינוחים המופלא את הקונדיטורית ורד אורנים, שהייתה טכנולוגית מזון בקונצרן עלית. רשת ליון מייצרת בעצמה את המאפים והעוגות, בעבודת יד שמוטבעים בה גינונים אירופיים. עם זאת, התפריט מותאם בקפידה לחך הישראלי. פרט לקינוחים המפנקים מגישים בליון ארוחות על טהרת המטבח הכפרי הצרפתי, כריכים, סלטים, פסטות, מרקים, לביבות, פיצות, קישים, דגים ומשקאות מיוחדים. פעם עוד שיווקו איטח וטל את מוצריהם לקונדיטוריות ברחבי הארץ, אבל בשלב מסוים הם החליטו להתמקם ולהתמקד באשדוד, ולבנות את אימפריית בתי הקפה שלהם כמקדש להנאה מהחיים )בצרפתית במרכזים מסחריים בעיר שלהם. ושכל joie de vivre זה נשמע טוב יותר: ) הארץ תרדוף אחריהם עד אשדוד. , מתחם גן העיר; 1 הגדוד העברי , מתחם סטאר סנטר; 47 ז׳בוטינסקי , מתחם ביג פאשן 1 אריאל שרון עד חצות; ו׳ 08:00 ׳ א׳-ה ; שבת - שעה 15:00-08:00 אחרי צאת שבת עד חצות

RkJQdWJsaXNoZXIy NTc3NzU=