אשדוד מדריך למטיילים
קולינריה 169 תהליך דחיקתו של חוף לידו, רצועת החוף המרכזית בעיר, לכדי אתר שהומה בימי הקיץ הלוהטים בלבד, הדיר שינה מעיניו של אביב מצליח, אשדודי בשנות הארבעים לחייו. הוא החליט להחזיר עטרה ליושנה, ולהחזיר את העסקים לחורף ואת החורף לעסקים. לא מעט מקומות בילוי נפתחו בחוף לידו ונסגרו זמן לא רב לאחר פתיחתם, בין השאר משום שפנו כמעט רק אל השמש העולה ואל קהל הלקוחות שוחר השיזוף והים בחום יולי–אוגוסט. יק. אבל אביב מצליח אוהב גם את ִ חודשי החורף הותירו בשטחם שממה ור החורף, ואת ההתכרבלות בחברותא על כוס תה מהביל במסעדה מוסקת וחמימה שמחלונה נשקף ים סוער. כבר כשהקים את קלמה לפני עשר שנים בחוף לידו, לא היו לו תוכניות להימנות עם העסקים החד עונתיים שמתקשים לשרוד את מחצית השנה הקרה. הוא מיצב את קלמה לתלפיות כאחת המסעדות היציבות והפופולריות באזור, ובכל יום שעובר היא רק צוברת מוניטין ולקוחות מרוצים. אלה מגיעים אליה מכל הארץ ובכל ימות השבוע, אבל גם כאן אין כמו יום שישי: בעוד בוקר שישי מביא איתו לקלמה משפחות צעירות שמבלות בארוחת בוקר נינוחה מול הים, הערב שייך כולו לצעירים — קבלת השבת נערכת בידי בני עשרים–שלושים הלוגמים בירה מול השקיעה, ועם רדת החשכה מוגשת ארוחת הערב, שלאחריה הופך המקום לאתר בילוי סוחף עד לשעות הלילה הקטנות. שישי לוהט — גם בקיץ, גם בחורף. 08-8667241 חוף לידו, רחוב הטיילת כל השבוע, 01:00-08:00
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTc3NzU=