אשדוד מדריך למטיילים
קולינריה 173 , בעודו עוטה על ידיו כפפות פלסטיק צהובות במשמרת 16 עוד כשהיה בן שטיפת הכלים בסטקייה באשקלון, ציפה סימו בן–חובל לרגע שבו תמורק הצלחת האחרונה והוא יוכל לחדור לאגף השני במטבח, זה של השף. כך למד את סודות הקולינריה, וכך, בין קרצוף למירוק, התפנה לחלום על מסעדה משלו, שיום אחד עוד תצליח לפרנס גם את הוריו ויתר בני משפחתו, ושיהיו בה אותם מאכלים מיוחדים שימציא בעצמו. השכלתו הקולינרית עלתה כיתה כשעבר קורס טבחים בצה"ל ובמקביל לשירותו הצבאי רכש ידע גם בבית הספר תדמור. בהיותו חייל אף השתתף בתחרות שפים ארצית וזכה בה במקום השלישי. כך, באופן לא מפתיע, אותו חלום קולינרי יצירתי של הנער ששטף כלים קרם עור וגידים, ובן–חובל היה למנצח על קונצרט חייו - מסעדת פטרה, שהקים בחוף הקשתות בעיר. כלי התזמורת שלו הם מעדני המטבח הגאורגי–אירופי, שבהם הוא שוזר את הצליל הייחודי שלו - טביעת אצבע יצירתית, נגיעה אישית, עיבוד חד–פעמי משלו של המאכלים, מנגינת החצ'פורי הפרטית שלו. את הבצק הגרוזיני הפריך בצורת סירה הוא ממלא לא רק בגבינות גאורגיות ובביצה עלומה, אלא גם בפירות ים, ומורח חמאה ואופה בתנור אבן. את הסימפוניה היצירתית הזו משלימים האווירה הנעימה, הבריזה הממכרת והנוף המרהיב הנשקף מהמסעדה היפה, שחגגה באחרונה תשע שנים להיווסדה. כל השבוע, עד חצות 09:00 חוף הקשתות, 1 מפקורה 053-9441986
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTc3NzU=