אשדוד מדריך למטיילים
קולינריה 179 מה, אדיס, ִ כשהייתה בת שמונה עולמה של אפרת (אספה) זנה חרב עליה. א ל דומיננטית, דמות ומופת לכל נשות הכפר הקטן אטיה שבמחוז ִ אשת חי גונדר באתיופיה, שהעתיקו את מתכוניה והתפעלו מבישוליה, נפטרה בגיל צעיר והותירה בעל, שתי בנות וארבעה בנים המומים וכואבים, וכפר שלם אבל ומיותם. אחותה היחידה של אפרת נמצאה אז בגבול הסודני, בניסיון שלא צלח לעלות לישראל ביחד עם בעלה, והיות שבאתיופיה נאסר על גברים לעסוק בעבודות הבית בכלל ובבישול בפרט, צנח העול המשפחתי על כתפיה הצנומות של הילדה בת השמונה. בן יום היא התבגרה, וללא גז וחשמל, ועם מעט עזרה מאחיה ומשכנותיה, החלה לבשל לבני משפחתה. מורשת האם אדיס הייתה נר לרגליה, וקולה והנחיותיה הדהדו באזניה כל העת. שנה וחצי לאחר מכן התבשרה משפחתה על מבצע שלמה, וביחד עם אביה ואחיה עלתה אפרת לישראל בגיל תשע וחצי. אלא שבעוד העולים בני גילה התאקלמו בפנימיות ובמוסדות חינוכיים, אפרת נותרה בביתה ודאגה למחסורם של אביה ואחיה, עד שלבסוף, כדי להקל על מצוקתה ועל היעדר חדוות הילדות שלה, שלח אותה אביה לפנימייה הדתית בכפר בתיה. כשנפטר אביה התרסקה משפחתה בשנית. ערב מותו הוא ביקש ממנה שתלך ללמוד, והיא החליטה להגשים את צוואתו. בעודה מפרנסת את נישאה, 2005– עצמה ואת אחיה היא סיימה תואר בהנדסה אלקטרונית. ב ואחרי ששהתה עם בעלה באוסטרליה במשך חמש שנים כשליחי קרן היסוד, וכשכבר הייתה אמא לארבעה ילדים, נותר לה עוד חלום אחד להגשים. מה באמהרית ְ היא פתחה באשדוד את המסעדה האתיופית אדיס עלם, שש מה הבלתי נשכחת. אפרת הייתה ִ פירושו "עולם חדש" והוא חובק את שם א לשפית של המסעדה שבבעלותה, וביחד עם המאכלים האתיופיים הטעימים מבית אמא, ועם שירות וחיוך שובי לב, היא זוכה לפרגון אוהב ולביקוש רב מכל קצוות הארץ ומחו"ל, ולמימוש החלום להמשיך את דרכה של אמה. עד חצות; 11:00 ׳ א׳-ה מוצ״ש בהזמנה מראש 5 הבנאים 053-2736551
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTc3NzU=