פארק אקולוגי מצודת ים-אשדוד - תיירות אשדוד

פארק אקולוגי מצודת ים-אשדוד

הפארק האקולוגי מצודת ים-אשדוד מציג מרפסות תצפית אל הים, מסלולי גישה נוחים, שלטי הסבר על המקום ובעיקר – שמירה על הצמחייה ובעלי החיים הייחודיים לרצועת החוף הדרומית וקיום פעילויות חינוך והסברה לשמירה על הסביבה האקולוגית.

הפרויקט בהובלת החברה לתיירות אשדוד ובשיתוף האגף לאיכות הסביבה בעיריית אשדוד, נעשה במימון עיריית אשדוד והקרן לשטחים פתוחים של רמ"י הפארק האקולוגי מתפרש על פני למעלה מ 300 דונמים, מחוף המצודה ועד חוף באר שבע הסמוך למלון לאונרדו, ומהווה למעשה מסדרון אקולוגי הממשיך את שמורת חולות ניצנים מדרום.

לאורך שבילי הפארק המשובצים בעמודי עץ וחבלים, הוקמו אזורי ישיבה מוצלים (תוך ניצול הצמחייה הקיימת), מרפסות תצפית אל הים והצבתם של שלטי הסבר על בית הגידול הייחודי של חוף הים ואזור החולות הצמוד אליו.  שבילי הגישה בפארק יוצרים מסלול מעגלי היוצא ממצודת אשדוד-ים וממשיך עד לחוף באר שבע בסמוך למלון לאונרדו – וחוזר בחזרה בסמוך לכביש הטיילת דרך הקברים הביזנטים ועד למצודה שוב.

הפארק הוקם תוך שמירה מקסימלית על מצבו הטבעי – ללא אמצעי תאורה ואינו מאפשר כניסת רכבים או שהייה במקום בלילה.

לטובת עבודות סלילת כביש גישה וחניות, המצודה ומצפה יוחאי יסגרו בתאריך 26/2/23 לחודשיים הקרובים לסירוגין, ויפתחו במלואם לקראת עונת הקיץ.
הכניסה לפארק האקולוגי מצד המצודה חסומה.

צילום: אבי רוקח

• location פארק אקולוגי מצודת ים-אשדוד